Illustrasjon på hvordan man kan skrive en god søknad på dugnadsoppdrag

Hvordan skrive en god søknad

Det er ofte vanskelig å skaffe ekstra midler. Du som leser er kanskje finansieringsansvarlig i klubben? Du har kanskje blitt tildelt rollen som dugnadsansvarlig i russegruppen, eller som lærer ønsker å finansiere en tur med Hvite Busser? Her gir vi deg løsningen på hvordan du skal gå frem for å skaffe dugnadsoppdrag.

Først og fremst er det viktig at du ser på søknadsprosessen som hvilken som helst annen søknadsprosess. En butikksjef er ikke villig til å la en gruppe ungdommer utføre varetellingen hvis de ikke vet med sikkerhet at dere utfører en tilfredsstillende jobb. Det er derfor viktig at dere viser engasjement og motivasjon.

Det første dere må gjøre er å skrive en søknadstekst. Her må dere innlede med hvorfor dere søker på det spesielle oppdraget. Deretter må dere komme med argumenter for hvorfor dere passer til oppdraget. Vis gjerne til tidligere oppdrag som er relevante for det dere skal gjøre. Har dere vært med på varetelling tidligere? Har dere en i familien som har deltatt tidligere? Nevn at dere vet hva det går ut på, og vis at dere er typen til å stoles på.

Husk å tilpasse søknadsteksten til hvert oppdrag du søker på. Erfaringer fra snømåking er for eksempel ikke direkte relevant når man søker på en varetelling. Snømåking skal derfor ikke være hovedfokus i en slik søknad. Legg gjerne ved et bilde av gruppen sammen med søknaden. Bildet vil i seg selv ikke være direkte relevant for om dere får jobben eller ikke, men det kan være en faktor som gjør at dere skiller dere ut i søknadsbunken. Hele poenget med en søknadstekst er tross alt at oppdragsgiver skal bli kjent med dere som søkere. Søknadsteksten skal ikke overskride én A4-side. Gjør den det har dere mest sannsynlig inkludert mange unødvendige detaljer. Lykke til med søkingen!

Les mer og se et eksempel på en god søknad.

Dugnad